YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Friday, 27 January 2012

it's over . :'(

ini bukan lah satu entry yg sedih . tapi bukan lah entry yg gembire . tapi , due due .jumaat , 20/01/2012 was the last day i work there , pasaraya borong sakan sendirian berhad (PBSSB) . i gained many experiences since the day i work there . tak pernah aq rajin buad house chores , tetibe aq kne buad tu sume dekat sane . rase macam seorang anak dara yg mithali lah pulek . HAHA .

hum . ape aq nak cerite ? aq pon tak taw nak mule dari mane . so , bia aq cerite randomly . okay ? maksod nye , aq cerite tapi tak ikod urutan . and maybe , ade yg aq ter-miss sebab aq ney bukan lah RAM , tapi aq ROM . tak faham ? google jek lah . susah ape ?

so , first day aq masok sakan . aq takod , rase macam first day nak masok tadika . huahua ~ serious . tak tipu . --,  so , pagi pagi kitorg ade bace doa , lepas tu ikrar , lepas tu bukak kedai , then buad duty . haha . panjang kan ? duty first day aq , lap cermin . cermin mane ? mane mane cermin yang ade dalam kedai tu .
so , ahli mule mule mase aq masok sakan ialah . jeng jeng jeng ! pinat , aini (adek pinat) ,asfa , eycah ,fadd , syafiq (name glamour dy fiu . xD ) , kak azs (akak fiu) ,kak iera , rini , susanti dan myrul . manager and assistant nye ade lah kak zue dan kak dila .

tapi , memandang kan ramai budak budak sekolah , kebanyakan nye telah berhenti kecuali name name yg telah di lain kan colour nye . seminggu lebih kurang lepas tu , ade org pulak ganti tempat mereka . mereka adalah kak linda (kak lindud) , kak syida (kak syidud) , azura (mona . huahua~) , megat dan juge aslam . lepas tu , kak miera pulak masok . sakan menjadi semakin meriah lepas dyorg ade . serious . :D

dyorg ney memang suke buad keje gile . lagi lagi fadd . depan customer pon boleh bejoget . lagi lagi bile lagu beribu sesalan kelua . dy dengan geng tige suare dy mule lah beraksi . kalau korg sendiri tengok , memang penat perot gelak .

budak budak sakan ney , memang best . lagi lagi kalau pasal makan . letak jek ape pon depan dyorg , macam pirana makan dah aq tengok . dengan berebot nye . nak bukti ? boleh . mase tu , kitorg nak punggah barang sebab stok baru sampai . kak zue belanje roti canai sebab kitorg dah lapa gyle . roti canai sorg satu . tapi ape yg jadik , roti canai org lain pon dy telan lepas dy punye roti canai dah habis .

budak budak sakan ney , kuad begosip . ade jek bnde jadik , hamek kao . macam macam cerite klua . cakap cakap siked dengan budak ney , nanti dyorg cakap ade perasaan . tengok tu , baru cakap siked . kalau cakap banyak , agak nye nanti dyorg cakap tengah becinte pulak . --, sebab aq back up megat pasal bola , dyorg label kan aq sebagai isteri nombor 3 dy . isteri 1 dan 2 ? kak zue and kak dila .

cakap pasal bini bagai bagai , meh aq cerite pasal suami , madu madu aq and anak anak tiri aq . :D

suami (suami sangat) : megat amer haneef . same umo dengan aq . dy minat gyle dekat k-pop . kuad merajok . --> bahagian paling irritating . kalau cabot pendrive dy mase lagu korea tengah berkumandang , merajok lah jawab nye .

isteri 1 : kak zue , kak zue ney manager dekat sakan . umo dy dah 20 lbeh dah , angke sebena aq lupe . ehehe . dy amek kos perakaunan . dy ade due org anak , aslam and fadd . tapi due due ney bukan anak kandong megat sebab kak zue jande anak due . hekhek . lagi , fadd ney tak berape nak ngam dengan "papa" dy , incase ade udang di sebalik batu . fadd panggil papa dy , papa jahat . aslam ? dy suke buad muke blur . :D

isteri 2 : kak dila , assistant manager kak zue . umo dy pon dah 20 lbeh , aq lupe umo sebena kak dila . ehehe . sorry . xD kak dila pulak amek kos multimedia . dy ney pon ade due org anak . pinat dengan kak lindud . due due anak kandung megat (kandung sangat kan ?) . pinat ney membe aq dari sekolah . haha . kak lindud pulak ? dy suke gelak . suke sanad ~

isteri 3 : aq le tu . --, aq staff jek . merendah diri kan aq ? HAHA . aq ade anak , ramai sangat sangat . ape lah nasib aq . sape anak aq ? kak azs , fiu , kak miera , azu dan kak syidud . anak aq si syidud tu , seterong gyle . dah besa dy nak jadik soldier . betol , dy kuad . aq nak angkat offerbin kne ade 3 org tolong , dy boleh angkat sorg sorg . macam badang kan ? :D bangge mama ade anak macam kamu syidud . :') kak azs ? umur jek dah 21 , jiwe remaje beb . fiu ? alahai , dalam diam suke kne kan org doe dy ney . kak miera ? dy jenis yg pendiam , dy ney comel jek org nye . azu pulak , bile dy gelak . adoyy , memang tak pecaye yg tu suare dy . nampak ayu jek , tapi sbena nye kitorg jek yg taw . :D budak budak sakan ney rajin . rajin buad keje , rajin begosip ,rajin kne kan org . tapi korg cool . and korg rare . thanks guys . for giving me such a wonderful memories . ;)

1 comment:

Rifqys Hafidz said...

Assalamualaikum. Nak tanya. Ain Madzlin dah deact Fb ekh ?

Post a Comment